Het kost je sinds kort niets extra’s meer als je in landen binnen de EU gebruik maakt van internet. Maar wat nu als je in Verweggistan zit en je kind blijft zeuren om PAW Patrol-filmpjes?
Lees verder onder de advertentie
Een paar handige tips, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.
1. Schaf een extra databundel aan
Ga je op reis buiten Europa en wil je wel gebruik blijven maken van 4G? Normaal betaal je dan een buitenbundeltarief, maar bij veel providers kun je ook een extra bundel aanschaffen. Hiermee kan je voor een vast bedrag internetten buiten de EU.
Lees verder onder de advertentie
2. Koop een prepaid data simkaart
Maar nog betaalbaarder is de prepaid data simkaart. Deze kun je gewoon in Nederland kopen en je kunt er zelf een aantal MB’s op zetten. Je tegoed is een jaar geldig en je kunt zo vaak opwaarderen als je zelf wilt.
Verreweg de goedkoopste manier om te internetten in het buitenland is een lokale prepaid simkaart aanschaffen. Hiermee kun je namelijk internetten volgens lokaal tarief – handig als je ook veel moet bellen onderweg. Tip: zit je veel in het buitenland en koop je vaak een lokale simkaart? Neem een extra telefoon mee of eentje waar je twee simkaarten in kunt stoppen, dan hoef je ook geen berichten op je Nederlandse nummer te missen.
Lees verder onder de advertentie
4. Neem een draagbare WiFi-hotspot mee
Deze zijn al voor een paar tientjes online te bestellen en werken met elke simkaart. Een handige én veilige manier van internetten, want je hoeft nooit meer in te loggen op onbeveiligde netwerken. Zeker als je onderweg ook wilt werken en afhankelijk bent van internet. Uiteraard kun je ook je telefoon instellen als WiFi-hotspot, maar dat kost veel batterij en is doorgaans toch een beetje omslachtig.
Lees verder onder de advertentie
5. Gebruik zoveel mogelijk WiFi
Je bent op reis en je hóeft natuurlijk niet constant bereikbaar te zijn. WiFi kun je tegenwoordig vrijwel overal ter wereld ontvangen. In hotels, restaurants en zelfs op straat hangen WiFi-netwerken in de lucht waar je gratis gebruik van kan maken. Als het niet nodig is om constant bereikbaar te zijn, is dat natuurlijk de goedkoopste optie.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.