Marloes: ‘Zo heb ik 1856 euro op mijn babyuitzet bespaard’

01.10.2024 23:00
moeder bij bamboe wiegje Foto: Getty images

Ik schrok me de pleuris toen ik een baby uitzetlijst op internet opzocht: zo ontzettend veel spullen. Een baby heeft toch alleen liefde, aandacht en melk nodig? En wat gaat dit in hemelsnaam kosten? Ik besloot om er een uitdaging van te maken om zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Niet in de eerste plaats om geld te besparen, maar ook vanwege het duurzame aspect.

Tweedehands babyuitzet verzamelen tips

Tweedehands baby spullen scoren veel gedoe? Nee joh, met deze tips scoor je de mooiste tweedehands pareltjes.

1. Begin voordat de nesteldrang toeslaat

De tip om je te besparen op je baby-uitzet is: begin op tijd. Zo kun je rustig Marktplaats en Vinted rondstruinen, voordat de nesteldrang begint en je alles onmiddellijk in huis wilt hebben. (”Want de baby kan ook nu al komen!”, wat zelden gebeurt, maar leg dat je lichaam vol hormonen maar eens uit).

Je kan op die manier regelmatig kijken of er een advertentie bij je in de buurt online komt. Of dat je iets ophalen van Marktplaats kan combineren met een uitje. Als je toch al naar de negenmaandenbeurs in Utrecht gaat, kun je net zo goed meteen even dat bamboe babywiegje ophalen in Vleuten.

2. Vraag rond bij je familie en vrienden

Als je het heugelijke nieuws hebt gedeeld met je familie of vrienden, vraag dan ook of ze misschien nog wat op zolder hebben liggen. Let wel: je loopt hierbij wel het gevaar dat je donkerbruin eikenhouten ”vintage” wiegjes of commodes aangeboden krijgt. Dus denk wel na aan wie je het vraagt. Zit je niet op die oudbollige spullen te wachten? ”Ach, toevallig een wiegje hebben we net gekregen van een vriendin.”

3. Doe een rondje kringlopen voor vintage babymeubels

Bij de kringloop staan vaak prachtige vintage meubels die je met een likje verf makkelijk omtovert tot babymeubeltjes die perfect passen bij de tint van jouw babykamer. Bezoek in plaats van de plaatselijke kringloop, ook eens een kringloop in een andere stad of dorp of ga naar een vlooienmarkt.

Hoeveel kun je besparen op een tweedehands babyuitzet?

Maar hoeveel kun je besparen? Nou heel veel dus. Ik zet op een rij wat ik allemaal tweedehands heb kunnen scoren:

  • Joolz kinderwagen nieuw: 1148 euro. Marktplaatsprijs: 350 euro
  • Bednest Co-sleeper nieuw: 499 euro. Marktplaatsprijs: 240 euro
  • Artipoppe draagzak nieuw: 390 euro. Marktplaatsprijs: 230 euro
  • Stokke Tripp Trapp nieuw: 219 euro. Marktplaatsprijs: 80 euro
  • TWF Baby box nieuw: 100 euro. Marktplaatsprijs: 30 euro
  • Maxi-cosi met autobase nieuw: 170 euro. Marktplaatsprijs: 100 euro
  • Commode nieuw (Ikea): 80 euro. Marktplaatsprijs: 20 euro
  • Ledikantje nieuw (Ikea): 70 euro. Marktplaatsprijs: 30 euro
  • Joolz Aer buggy nieuw: 410 euro. Marktplaatsprijs: 150 euro

Als ik al deze spullen nieuw had gekocht, had dit me 3086 euro gekost. Ik betaalde er ‘slechts’ 1230 euro voor. Katsjing!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.