Capsule garderobe voor je baby: wat is het en wat heb je écht nodig?

24.06.2024 10:00

Als je een kleintje verwacht, lijkt het wel alsof iedereen je overlaadt met advies en ellenlange lijstjes van babyspullen. De schattige outfits en hippe accessoires kunnen verleidelijk zijn, maar je hebt écht niet zoveel nodig. Wij hebben de oplossing: een capsule garderobe voor je baby. Maar wat is dat precies? We delen het hieronder en hebben samen met Noppies een lijstje met tips gemaakt voor de perfecte capsule garderobe voor jouw kleintje.

Een capsule garderobe is een kledingkast gevuld met een bepaald aantal veelzijdige en kwalitatieve kledingstukken, die je gemakkelijk kunt mixen en matchen. Zo heb je minder kleding nodig, voor uiteindelijk meer verschillende outfits. Met een paar zorgvuldig gekozen items kun je niet alleen geld besparen, maar ook een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Een trend die steeds meer mensen volgen, maar ook voor de kledingkast van je kleintje heel geschikt is! Maar wélke kledingstukken en hoevéél heb je dan nodig voor jouw baby?

Rompertjes
Laten we beginnen met het meest onmisbare item uit de garderobe van je baby: een romper. Rompertjes zijn ideaal als onderkleding of zelfs als een complete outfit tijdens warme dagen. Hiervan zijn 5 tot 7 per maat meestal voldoende. Kies voor rompertjes met zachte, soepele materialen en drukknoopjes bij de overslag. Zo kun je gemakkelijk je kindje verschonen of aan- en uitkleden. Een basic favorietje van ons: de romper Ziara.

Longsleeves en T-shirts
Als bovenkleding heb je een aantal zachte en comfortabele lange en korte mouwen shirts nodig voor je kleintje. Ook hier is het fijn om te gaan voor items met (druk)knoopjes op de schouder of bij de halslijn voor het gemak. Kies ongeveer 5 stuks met lange of korte mouwen, afhankelijk van het seizoen. Op zoek naar een fijne longsleeve? Ga dan voor dit lange mouwshirt Bhisho. Door het stretchy katoen is het erg comfortabel voor je baby. Is het iets warmer? Ga dan bijvoorbeeld voor dit leuke T-shirt Beloit. Super makkelijk om te combineren door de zachte en effen kleur!

Warme truien en vestjes
Koudere dagen? Dan is het fijn om nog een laagje toe te voegen met een warme trui of een vest. Onze tip hiervoor: ga voor een omkeerbaar item in een neutrale kleur. Deze kan je overal op aan trekken én als er een klein vlekje op zit kun je hem omkeren. Zoals dit Benton reversible jack. Super zacht, dus perfect voor een gevoelig babyhuidje en ook nog eens tweezijdig te dragen.

Broeken of leggings
Broeken en leggings kunnen natuurlijk niet ontbreken in de kast van je baby! Zachte stoffen zijn hierbij het allerfijnste voor de dagelijkse avonturen. Kies bijvoorbeeld deze unisex joggingbroek Naura. Deze topper is verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van zachte ribkwaliteit. Extra handig: je kunt de pijpen omslaan, zodat de broek meegroeit met je baby. Zo hoef je minder vaak nieuwe kleding te kopen. Super duurzaam en praktisch! Het is voldoende om 4 tot 6 broeken of leggings per maat te hebben.

Mutsje
Een muts is een must-have om het hoofdje van je baby warm te houden. Vooral net na de geboorte, als je kindje zijn eigen temperatuur nog niet goed kan regelen. Maar het is natuurlijk ook een fijn item voor koude dagen. Eén of twee is voldoende. De muts Babylon staat elke newborn goed. Dus daarmee zit je sowieso veilig, ook als je nog opzoek bent naar een leuk newborn cadeautje!

Sokken
Sokjes zijn belangrijk voor het warm houden van de voeten van je baby. Maar niets is zo vervelend als sokken die afzakken. Deze Carlton babysokjes van Noppies blijven goed zitten door de stretchy bovenkant en passen bij iedere outfit door de neutrale kleurtjes! Met 4 paar sokken per maat zit je wel goed.

Slofjes
Een ander item dat perfect is om de voetjes van je baby warm te houden en te beschermen: slofjes. Met slofjes kan je baby fijn rondkruipen en de eerste stapjes zetten, zonder uit te glijden. Kies voor zachte, soepele slofjes die goed om de voeten sluiten, zonder te knellen. Zoals deze schattige unisex slofjes met een gebreide look van biologisch katoen en striklinten. Eén paar is meestal genoeg. Maar we snappen het ook als je er toch eentje extra aanschaft voor de afwisseling, want deze zijn verkrijgbaar in zes té leuke kleuren.

Een capsule garderobe voor je baby is dus niet alleen praktisch, maar ook duurzaam en stijlvol. Met een paar zorgvuldig gekozen duurzame items kun je eindeloos combineren en zorg je ervoor dat je kleintje altijd comfortabel en modieus gekleed is. En het beste van alles? Je hoeft niet meer te verdrinken in een overvloed aan babykleding.

Benieuwd naar meer tips en de nieuwste items? Bekijk hier de nieuwe collectie van Noppies en stel de perfecte capsule garderobe samen voor jouw baby met de schattigste kleding!