Fietsen met de kids: De leukste routes voor een dag vol avontuur

21.08.2024 11:00

Als je aan Nederland denkt, denk je natuurlijk aan fietsen, de nationale hobby. En wat is er nou leuker dan samen met je kinderen op de fiets te stappen en nieuwe plekjes te ontdekken?

Fietsen is niet alleen gezond, maar ook een geweldige manier om quality time door te brengen. Of je nu langs polders, door bossen of over dijkjes fietst, onderweg kun je heerlijk kletsen, lachen en genieten van de mooiste plekjes die ons land te bieden heeft.

Lees ook – ‘Fietsen is voor mij de perfecte modus om mijn kop leeg te krijgen’

Op avontuur met de Fietsnetwerk app

Nu denk je misschien: “Leuk idee, maar waar gaan we heen?” Geen zorgen, de vernieuwde Fietsnetwerk app heeft je gedekt. Met deze app ontdek je Nederland op een nieuwe, avontuurlijke manier. De routes zijn gebaseerd op het knooppuntensysteem, dus je kunt zonder stress de mooiste fietstochten maken. De app wijst je de weg en brengt je langs unieke hotspots, gezellige terrasjes, leerzame musea en nog veel meer. Deze knooppuntenroutes wil je dus niet missen!

Voor elk wat wils

Of je nu zin hebt in een kort rondje om de stad of een hele dag op de pedalen wilt staan, in de Fietsnetwerk app vind je voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Museumroute Zuid-Limburg? Hier kun je cultuur snuiven en genieten van het glooiende landschap. Of kies voor de Drenthe vanuit Emmen-route en duik in de rijke geschiedenis van deze prachtige provincie. Van interactieve speurtochten tot historische monumenten, de routes zijn perfect afgestemd op zowel grote als kleine fietsers.

Lees ook – Fatbikes onder vuur: traumachirurgen waarschuwen voor ernstig letsel

Maak er een feestje van

Fietsen met kinderen kan zo ontzettend leuk zijn, vooral als er onderweg van alles te beleven valt. Stap af bij een oude molen, ontdek een speelbos, of geniet van een ijsje bij een knus café. Met de Fietsnetwerk app wordt elke fietstocht een avontuur. Dus trek die fietshelmen uit de kast, laad de app en ga op pad. Want zeg nou zelf, er is toch niks fijner dan samen op ontdekkingsreis door eigen land te gaan?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.