8 redenen om je kinderen over te halen tot een frisse herfstwandeling

20.09.2024 22:00
herfstwandeling Bron: Pexels

Wij millennials houden wel van een lawa (lange wandeling, of kan deze afkorting echt niet meer?) door het bos. Helemaal als de zomer overgaat in de herfst.

Hoewel het kouder en natter wordt, zijn de meeste mensen graag buiten in het najaar. Vanwege de bladeren die verkleuren en de frisse herfstlucht. Kinderen zijn meestal niet zo te porren voor een gezonde herfstwandeling, tot je met deze 8 redenen op de proppen komt. Wedden dat ze meteen hun laarzen en regenjas aantrekken?

8 redenen om je kinderen over te halen tot een frisse herfstwandeling

Staan de kleintjes uiteindelijk toch te popelen om in het bos te mogen rennen, springen en klauteren? Maak de herfstwandeling dan zo leuk mogelijk voor het hele gezin door iedereen aan te kleden met laagjes. Is het te warm, dan kan er wat uit. Toch fris? Dan trek je weer wat aan (je weet hoe kinderen zijn…). Neem genoeg snacks en eventueel wat warms te drinken mee in een grote thermosfles. Hangry kids, daar heeft niemand wat aan.

Rood, geel, oranje, groen, bruin, geel

De herfst staat gelijk aan bomen en bladeren in de mooiste kleuren. Bomen kleuren van groen naar geel, van geel naar oranje en dan weer naar rood en bruin. Een magisch gezicht. Vertel er een fantasieverhaal bij over elfjes, feeën en kleine draakjes en laat je kinderen vooruit rennen om te zoeken naar deze wezentjes.

Stampen in de plassen

Beloof je kinderen vele plassen in het bos, waar ze ook nog eens lekker in mogen stampen. Zorg voor een goed regenpak, zodat je kinderen daaronder lekker droog en warm blijven. Dit wordt het allerleukste uitje ooit voor ze.

Op schattenjacht

Maak een heel avontuur van de herfstwandeling met je kinderen door er een schattenjacht van te maken. Neem een tas of mand mee en laat je kids daarin de mooiste natuurschatten verzamelen. Denk aan dennenappels, eikeltjes, bladeren, takken en kastanjes. Leg enthousiaste kinderen wel even uit dat de rood met wit gestipte paddestoelen moeten blijven staan voor de beestjes en kabouters.

Een magische herfstwandeling

Kinderen vroeg wakker? Ga dan lekker vroeg op pad, het liefst op een mistige dag. Want die mist, zorgt ervoor dat er een magische sfeer in het bos hangt. Niets leuker dan zo’n fantasierijke herfstwandeling. Laat je kind eens vertellen wat er allemaal voor bijzonders in het mistige bos te vinden is.

Wie ziet een eekhoorn?

Vraag aan je kinderen of ze weten welke bosdieren bij de herfst horen. Denk aan eekhoorns, muizen, egels, herten, misschien een vos? Probeer zo veel mogelijk van die dieren te spotten.

Na de herfstwandeling: knutselen

Al die mooie verzamelde natuurschatten nemen jullie mee naar huis om daar vervolgens urenlang mee te knutselen. Van een herfstkrans van bladeren tot vleermuizen van dennenappels tot kastanjepoppetjes en bladerdieren.

Herfstwandeling met een verhaal

Het bos is een plek waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Laat ze een verhaal vertellen over bosdieren of pratende bomen, magische wezen en kabouters, de Gruffalo die ergens verstopt zit achter een boom en ga zo nog maar even door. Voor ze het weten zit de herfstwandeling er alweer op.

Picknicken in het bos

De zomer is voor ijsjes halen, de herfst voor warme chocolademelk met slagroom. En vooruit, een puntje warme appeltaart of pannenkoek. Na de frisse herfstwandeling warmen jullie heerlijk op met lekkers. Of neem zelf een mand met eten mee en picknick in het bos.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.