Iets te vieren? Deze feestelijke knutseltip gaat viral op TikTok en wil je écht maken met je kind

23.10.2024 12:00
knutseltip TikTok verjaardagstaart Beeld: Pexels

Een verjaardag voor de boeg of gewoon zin in een kneuterige knutselmiddag? Dan hebben wij een geweldige knutseltip voor die op dit rondgaat op TikTok. Creatief, origineel en vooral heel makkelijk. Komt ie!

TikTok staat vol toffe DIY’s, zo ook deze leuke creatie van een kleurrijke verjaardagstaart, oftewel de cake scrape art. Wat je nodig hebt? Een vel papier, verschillende kleuren verf en een liniaal.

Cake scrape art op TikTok

Het idee is simpel: in een bepaalde volgorde drup je de gekleurde verf op het vel papier. Werk van boven naar beneden. Begin met drie stipjes, daaronder plaats je een horizontale streep, vervolgens drup je weer zes stipjes op je vel papier en onder die zes stipjes drup je weer vijf stipjes. Daarna plaats je weer een horizontale streep onder de stipjes en als laats eindig je met een golvende streep. Werk steeds met verschillende kleuren voor een kleurrijk effect.

Lees ook: Naar buiten én aan de slag: 8x knutselen met herfstbladeren

Nadat je de verf op de juiste manier op het papier hebt aangebracht, gebruik je een liniaal (of ander materiaal om verf mee uit te smeren) en strijk je de verf uit van boven naar beneden. In slechts een paar stappen zal je zien dat er een prachtige, kleurrijke taart tevoorschijn komt en dat de stipjes zijn verandert in heuse verjaardagskaarsjes. Hoe leuk en creatief!

Benieuwd hoe je deze cake scrape art maakt? Bekijk hieronder de TikTok-video voor de knutseltip

@hannah_yanah

We tried this trending cake scrape art activity and we enjoyed it!😍 Try this too with your little one!😊 Disclaimer: Not my original idea. Saw this activity in my fyp and credits to the owner (please check comment section) ☺️ #scrapeart #scrapepainting #toddleractivities #toddlermom #fyp #toddleractivitiesathome #foryou

♬ Katchi – Ofenbach,Nick Waterhouse

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.