In samenwerking met Kek Mama

De 3 beste koffiemomenten voor drukke moeders (+ tips en hacks)

02.09.2024 11:43

In je drukke leven als moeder zijn die kleine momenten van rust goud waard. Een paar minuten met een kop koffie, en je kunt weer helemaal opladen.

Snappen we, en daarom delen we de perfecte momenten voor een heerlijke kop koffie. Én we hebben een momhack ontdekt bij Nespresso waarmee je jouw dagelijkse koffiemomenten makkelijker, duurzamer en voordeliger maakt.  

1. Ochtendkoffietje

Stel je voor: een rustige ochtend, de kinderen slapen nog en jij hebt een moment voor jezelf. Je zet een kop van je favoriete Nespresso-koffie en geniet van de stilte voor de storm. Dit moment maak je nog zorgelozer met het koffieabonnement van Nespresso, want zo heb je altijd jouw favoriete smaken op voorraad. Je kunt kiezen uit een breed scala aan blends, aangepast aan jouw persoonlijke smaak en stemming van de dag. De kers op de taart? Je ontvangt maandelijks tot wel 10 procent korting, waardoor het extra voordelig is.

Tip: Maak van je ochtendkoffie een ritueel. Sta tien minuten eerder op, geniet bewust van elke slok en begin je dag fris en energiek.

2. Mindful koffiemoment

Het ouderschap is hectisch en soms moet je even een stap terugnemen om te ontspannen. Een kop koffie kan perfect samengaan met een korte meditatie of een simpele mindfulness-oefening. Sluit je ogen, adem diep in, en geniet van de aroma’s en smaken van je koffie. Probeer je te focussen op je de smaak, geur en textuur van je koffie. 

Tip: Plan dagelijks vijf minuten koffietijd voor jezelf in, waarbij je je volledig richt op het moment. Deze mindful koffiepauze kan je helpen om niet in een momzilla te veranderen en de rest van de dag kalm en gefocust door te komen.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe goede koffiemachine? Je shopt er eentje met tot wel 50% korting als je een voordelig abonnement afsluit bij Nespresso.

3. Koffiedate met vriendinnen

Koffie is niet alleen een moment voor jezelf, maar ook dé perfecte gelegenheid om te socializen met andere moeders. Nodig een of meerdere vriendinnen uit voor een koffieochtend of organiseer een koffiedate onder schooltijd van je kids. Klets gezellig bij en geniet.

Tip: Plan wekelijks een koffiedate met een vriendin. Deel al jullie (momlife) ervaringen en klets juist over andere topics. Niet alleen heel gezellig en goed voor je sociale leven, maar ook perfect om al je struggles en leuke momenten even te filteren.

De ideale koffie-ervaring

Je hebt je eigen voorkeuren als het op koffie aankomt. Misschien houd je van een sterke espresso in de ochtend en een zachte latte in de middag. Met het koffieabonnement van Nespresso kun je je koffievoorraad volledig afstemmen op jouw wensen, al vanaf 15 euro per maand! Je kiest zelf welke koffies en laat ze bezorgen op jouw favoriete bezorgmoment. Het is zo ook nog eens makkelijk om nieuwe favorieten te ontdekken door te experimenteren met smaken en blends in je koffieabonnement.

Even een tijdje geen zin in koffie (al kunnen wij dat ons haast niet voorstellen!), of genoeg voorraad in huis? Je pauzeert gemakkelijk je abonnement wanneer je wilt. En de fijne kortingen maken het extra voordelig om te genieten van je favo koffietje!

Geef je ook om het milieu? Nespresso introduceert hun nieuwe paper-based capsules, die je gewoon thuis kunt composteren. Leuk om samen met je kids te doen en ze meteen meer te leren over recyclen. Deze milieuvriendelijke optie sluit perfect aan bij een bewuste levensstijl. Maar vergeet niet dat de aluminium capsules die ze aanbieden net zo duurzaam zijn, mits ze gerecycled worden.

Met het Nespresso koffieabonnement haal je meer uit je koffiemomenten. Of je nu geniet van een rustig ochtendritueel, een mindful koffiepauze, gezellige koffiedates of experimenteert met nieuwe smaken; je hoeft je met dit abonnement nooit zorgen te maken dat je zonder je favoriete koffie komt te zitten. Ontdek hier het gemak van heerlijke koffie met korting en stel snel jouw persoonlijke koffieabonnement samen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nespresso.