Volle agenda? 5 workouts waar je als mama wél tijd voor vrij wil (en kan) maken

12.09.2024 17:00
Sporten workouts

Moeder zijn is topsport, maar een extra workout inplannen lijkt met een volle agenda vaak onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg oefeningen waar je als mama wél tijd voor kan (en wil) maken. Wij zetten ze voor je op een rij.

Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale batterij. Geen gaatje vrij om te sporten? No worries, deze workouts passen moeiteloos in je hectische schema. Ze zijn kort, effectief en – belangrijk – je hoeft geen uren in de sportschool te zwoegen.

1. De speeltuin als circuit

Je staat toch al in de speeltuin, dus waarom niet even lekker meebewegen? Terwijl je kindje zich vermaakt op de glijbaan, kun jij een mini-workout doen. Gebruik de bankjes voor dips (goed voor je armen), doe squats tijdens het duwen op de schommel en ren een paar rondjes achter je kleintje aan voor je cardio. Mooi meegenomen: je kind vindt het extra leuk dat jij ook actief meedoet.

2. Buggy bootcamp

Geen zin in ingewikkelde schema’s? Hoeft ook niet. Ga naar buiten en maak van je wandeling met de kinderwagen een workout. Versnel het tempo, houd je buikspieren aangespannen en zoek wat heuveltjes op voor extra uitdaging. Je combineert quality time met je kleintje én je werkt aan je conditie. Perfect als je toch al van plan was om een frisse neus te halen.

3. Dansfeestje in de woonkamer

Niets leuker dan de dag van je af dansen. Ze je favoriete playlist op en dans! De keuken, woonkamer of zelfs de tuin kan je gebruiken als dansvloer. Dit is niet alleen een workout voor jezelf, maar ook een leuke manier om je kids erbij te betrekken. Ze vinden het fantastisch om samen met mama te springen en te bewegen. En jij verbrandt ondertussen lekker wat calorieën!

4. Touwtje springen in de tuin

De ultieme workout voor drukke mama’s? Touwtje springen! Je kunt het letterlijk overal doen: in de tuin, op het balkon of zelfs binnen als je genoeg ruimte hebt. Deze old-school oefening is geweldig voor je conditie, je verbrandt veel calorieën en verbetert je coördinatie. Heb je kids die zich vervelen? Geef ze een eigen springtouw en laat ze meedoen! Wie kan de meeste sprongen achter elkaar maken?

Ook leuk om te weten: er bestaan springtouwen zónder touw. Ja, echt! Het voordeel? Deze draadloze variant telt jouw sprongen en is ideaal als je geen tuin of weinig ruimte in huis hebt. Bovendien maakt het geen tikkend geluid. Handig als je kleintje slaapt, maar jij wel graag wil sporten.

5. Hoelahoep je soepel

Hoelahoepen is terug van weggeweest en een perfecte workout als je graag wil bewegen én je favoriete serie wil bingen. Je kunt het namelijk gemakkelijk uitvoeren terwijl je ein-de-lijk de televisie voor jezelf hebt. Extra fijn: na een kwartiertje hoepelen verbrandt je al snel 100 calorieën! Een effectieve oefening, je hoeft niet eens de deur uit en met je favoriete tv-programma op de achtergrond vliegen de minuten (en de calorieën) voorbij. Win-win-win!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.