Krijgt jouw kind zakgeld? Het geven van zakgeld is een manier om jouw kinderen te leren omgaan met geld. Zo leren ze over de waarde van geld, kunnen ze leren sparen en leren ze om keuzes te maken. Maar hoeveel zakgeld geef je ze precies en wanneer? Het maken van goede afspraken rondom zakgeld is dan ook belangrijk. Met het Zakgeldcontract van ASN kun jij dit op een leuke manier doen met je kids. Hoe anderen dat deden vind je hier, tijd voor Zakgeld Praat!
Lees verder onder de advertentie
Laura (@lauralagomcom): ‘Zijn contante geld helpt hem om de waarde te begrijpen. Hij telt zijn geld en ziet langzaam zijn doel week voor week dichterbij komen. Hij leert kiezen: als je de kaarten koopt, komt dat computerspel er voorlopig niet.’
Ajgul (@ajgul_agayeva): ‘Matthijs en ik vinden het heel erg belangrijk om Eshgin en Lenn om te leren gaan met geld. Misschien wel omdat ik het zelf nooit heb geleerd en met 33 jaar nog steeds niet goed met geld kan omgaan.’
Kari (@karivdheide): ‘Welke zakgeld afspraken hebben jullie met je kids gemaakt? Hier oa waar ze wel en niet geld aan uit mag geven, dat ze uitgaven overlegt en dat ze een deel spaart.’
Samen met je kind(eren) aan de slag met het ASN Zakgeldcontract? Download hem hier!Wil je meer weten over waarom zakgeld geven een goed idee is? Dat lees je hier.
Lees verder onder de advertentie
Dit artikel is geschreven in samenwerking met ASN Bank.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.