Moeders met deze sterrenbeelden zijn het vaakst een ‘sad beige mom’

22.09.2024 17:00
sterrenbeeld sterrenbeeld

We kennen allemaal de trend: minimalistisch interieur, alleen maar beige kleding en houten speelgoed dat absoluut geen geluid maakt. De “sad beige mom” straalt rust, orde en eenvoud uit, maar soms lijkt het leven bij haar wel een beetje… tja, kleurloos.

Herken jij jezelf als zo’n moeder die liever voor kalme neutralen kiest dan voor chaos en kleur? Dan is de kans groot dat jouw sterrenbeeld hier iets mee te maken heeft. Hier zijn de sterrenbeelden die het meest neigen naar het sad beige mom-leven.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Als er één sterrenbeeld is dat de sad beige mom in haar DNA heeft, dan is het Maagd wel. Deze moeders zijn perfectionisten pur sang en houden van orde, netheid en functionaliteit. Geen felle kleuren die afleiden of rommelige speelhoekjes hier! Je huis is een serene oase van beige, wit en aardetinten, waar alles een vaste plek heeft. Jij hebt alles strak geregeld, van minimalistische kinderoutfits tot perfect georganiseerde keukenkastjes. Chaos? Niet in jouw beige paleis!

Lees ook – Welke Disney-moeder past perfect bij jouw sterrenbeeld?

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok-moeders zijn de ultieme planners en nemen hun rol als ouder zeer serieus. Voor jou geen felle kindertekeningen aan de muur, maar liever een zorgvuldig uitgedachte galerijwand met neutrale tinten. Je hebt een praktische benadering van het moederschap en kiest altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Dat betekent houten speelgoed dat generaties meegaat en kleding in tijdloze tinten. Je minimalistische smaak komt voort uit je behoefte aan stabiliteit en controle, en dat maakt jou dé klassieke sad beige mom.

Stier (21 april – 20 mei)

Stier-moeders houden van comfort en luxe, en dat zie je terug in hun voorkeur voor ingetogen, rustige kleuren en zachte stoffen. Alles in je huis voelt aan als een warm, beige dekentje – kalm, aards en vol zachtheid. Je houdt niet van drukte of schreeuwerige speelgoedhoeken; liever kies je voor een rustige, natuurlijke omgeving waarin je kinderen en jij kunnen ontspannen. Jouw idee van luxe? Een neutraal palet en design dat nooit uit de mode raakt. Sad beige is voor jou eerder een teken van verfijning dan van somberheid.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Weegschaal-moeders zijn altijd op zoek naar balans en esthetiek, en die rustige, neutrale kleurenpaletten passen perfect bij jouw visie op schoonheid. Je huis ziet eruit als een Pinterest-board vol zachte beige tinten, linnen gordijnen en zorgvuldig geplaatste kamerplanten. Jij wilt dat alles om je heen harmonie uitstraalt, en dat betekent dat felle kleuren en drukke prints niet aan jou besteed zijn. De sad beige mom-aesthetic is voor jou de ultieme manier om rust en schoonheid in het moederschap te brengen.

Lees ook – Opvoedstijlen en -trends: van de jaren 70 tot nu

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen-moeders zijn dromerig en gevoelig, en dat uit zich in een zachte, ingetogen levensstijl. Je voelt je aangetrokken tot rustgevende kleuren en omgevingen waarin je je kunt terugtrekken uit de hectiek van het moederschap. Pastelkleuren, zachte beige tinten en minimalistische meubels creëren voor jou de perfecte omgeving om je emoties te balanceren. Je kinderen groeien op in een serene, liefdevolle omgeving, waar rust en eenvoud de boventoon voeren. Misschien neig je een beetje naar het melancholische, maar dat maakt jou juist die typisch dromerige sad beige mom.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Hoewel Waterman-moeders vaak excentriek zijn, hebben ze toch een onverwachte voorliefde voor de sad beige mom-aesthetic. Waarom? Omdat het minimalistische en duurzame aspect ervan precies past bij jouw vooruitstrevende visie. Jij houdt van innovatieve oplossingen die bijdragen aan een betere wereld, en dat zie je terug in je keuzes voor milieuvriendelijk houten speelgoed en duurzame kleding in neutrale tinten. Voor jou is de sad beige mom geen trend, maar een bewuste levensstijl die past bij jouw idealen.

Natuurlijk is niet elke moeder met een liefde voor beige per se sad. Voor sommige moeders is het juist een bewuste keuze voor rust, eenvoud en een stressvrije omgeving. Maar als je toevallig een Maagd, Stier of Weegschaal bent, is de kans groot dat je huis en je garderobe vol zitten met die heerlijke, kalmerende neutrale tinten. Dus, herken jij jezelf in deze sad beige mom vibe? Geen zorgen, beige is gewoon helemaal jouw ding – en eerlijk, we zijn er stiekem een beetje jaloers op. Laat de beige tinten maar stralen, want wie heeft er felle kleuren nodig als je sereniteit kunt uitstralen met je onberispelijke smaak?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.